Boek geschreven op whatsapp maakt van vluchteling een gepubliceerde auteur

Boek geschreven op whatsapp maakt van vluchteling een gepubliceerde auteur

Boek geschreven op whatsapp maakt van vluchteling een gepubliceerde auteur

Behrouz Boochani heeft de Victorian Prize ($72,390) voor literatuur gewonnen met zijn boek: “No Friends but the Mountains”.

Een vluchteling die op een afgelegen asielzoekerscentrum in Papua New Guinea island verbleef, heeft de meest prestigieuze literatuurprijs in Australië gewonnen met zijn eerste boek, welke hij op zijn mobiele telefoon geschreven had en welke hij via WhatsApp had aangeleverd.

Behrouz Boochani, die verblijft op de Manus Island vluchtelingenkamp sinds hij zes jaar geleden van het vluchtelingenschip was gehaald onderweg naar Australië, zei dat hij hoopte dat middels zijn prestatie er meer aandacht zou zijn voor vluchtelingen die in een vergelijkbare sitatie zitten.

“Ik kan mijn prestatie niet vieren zolang er zoveel onschuldige mensen om mij heen nog aan het lijden zijn”, vertelt Boochani via berichtjes vanaf zijn telefoon.

Boochani is een prominente criticus over de Australische behandeling van vluchtelingen.

Vluchtelingen die op zee worden onderschept mogen geen voet in Australië zetten en moeten jarenlang op “processing” kampen op afgelegen eilanden verblijven.

Boochani vertelde dat één van zijn grootste angsten tijdens het schrijven van zijn boek was dat zijn telefoon in beslag zou worden genomen door één van de kamp beveiligers.

Foto: Reuters/ Sydney

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.