Raj Thackeray - (Indian Hindu terrorist)

Attacks on Muslims in India

Nu of nooit – ruk woensdag de luidsprekers van moskeeën af: Raj Thackeray

Nu of nooit – ruk woensdag de luidsprekers van moskeeën af: Raj Thackeray

Aurangabad : De Maharashtra Navnirman Sena (MNS) voorzitter Raj Thackeray noemde luidsprekers op moskeeën “een sociale en geen religieuze kwestie” en eiste dat de Maha Vikas Aghadi alle luidsprekers moet neerhalen voor de door hem gestelde deadline van 3 mei.

“Het is nu of nooit…. Alle luidsprekers moeten na 3 mei verwijderd worden. Na (Ramzan) Eid…. Vanaf 4 mei, zal ik naar niemand meer luisteren. Alle Hindoes zullen de Hanuman Chalisa buiten de moskeeën op dubbel volume uitzenden,” donderde Raj op een druk bijgewoonde bijeenkomst in het toeristische centrum van Aurangabad, laat op zondag.

Hij ging verder en drong aan op het verwijderen van luidsprekers uit alle religieuze plaatsen in het land, zelfs uit tempels, maar pas nadat ze uit de moskeeën zijn verwijderd.

Raj waarschuwde verder dat “indien de regering zijn ultimatum niet vóór 3 mei in acht neemt”, hij niet verantwoordelijk zou zijn voor de gevolgen, en voegde eraan toe dat hij niet geïnteresseerd was in ongeregeldheden in de deelstaat en daar ook niet op uit was.

Hij herhaalde dat luidsprekers een “sociale” en geen “religieuze” aangelegenheid zijn en maakte duidelijk dat indien moslims proberen er een “religieuze” zaak van te maken, de Hindoes dit ook met religie zouden beantwoorden.

“Ik verzoek het politie personeel hier…. Ga en begin met het verwijderen van die luidsprekers nu meteen…. Dit is geen nieuw probleem, het was er altijd al, maar ik geef de oplossingen…. Het is nu of nooit,” verklaarde hij te midden van onderbroken applaus.

Hij beweerde dat alle luidsprekers in de deelstaat illegaal zijn en vroeg: “Als Uttar Pradesh ze kan neerhalen, waarom Maharashtra dan niet?

Hij bekritiseerde opnieuw de voorzitter van de Nationalistische Congrespartij, Sharad Pawar, omdat hij in Maharashtra een kasteïstische politiek is begonnen die enorme schade heeft aangericht en nu zelfs is doorgesijpeld naar onderwijsinstellingen waar studenten eerst aan hun kaste denken alvorens vrienden te maken.

“Pawar haalde regelmatig Shahu-Ambedkar-Phule aan, maar nooit Chhatrapati Shivaji Maharaj…. Nadat ik de kwestie aan de orde stelde, begon hij het te doen en spreekt hij over de Maratha Koning…. Hij is een atheïst volgens de verklaring van zijn eigen dochter (Baramati parlementslid Supriya Sule) in het parlement…. Nadat ik hem erop gewezen had, gaan foto’s van de familie die aan het bidden zijn nu viraal,” beweerde Raj.

De MNS-chef zei dat hij vorige maand slechts twee rally’s had gehouden in Mumbai en Thane en “kijk eens hoe ze nu brabbelen”, en kondigde aan dat hij in de komende dagen rally’s zou houden in elk van de (36) districten in de staat.- IANS

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.