Imran Khan’s partij schorst leider voor het plakken van posters die hindoes beledigen

Imran Khan’s partij schorst leider voor het plakken van posters die hindoes beledigen

Imran Khan’s partij schorst leider voor het plakken van posters die hindoes beledigen

Islamabad: de regerende Pakistaanse Tehreek-e-Insaf-partij onder leiding van premier Imran Khan heeft de algemeen secretaris van zijn Lahore-hoofdstuk geschorst over posters met een beledigende slogan gericht op de minderheid Hindoes na publieke weerslag, meldde een media-rapport op zaterdag.

Mian Akram Usman plaatste de poster in verband met Kasjmir Solidariteitsdag, die op 5 februari in het hele land werd waargenomen, met de slogan “Hindu baat se nahi, laat se maanta hai” (Hindoes kunnen niet worden geredeneerd met woorden maar met geweld) .

Mian Akram Usman, die onder vuur kwam van netizens en zijn partij, verontschuldigde zich voor de posters die in de openbare ruimte in Lahore werden aangebracht.

De Pakistaanse Tehreek-e-Insaf-partij heeft de algemeen secretaris van haar Lahore-hoofdstuk geschorst boven een poster met een beledigende opmerking tegen Hindoes, meldde Geo News.

In de kennisgeving van de show-oorzaak aan Mian Akram na zijn schorsing, merkte de partij op dat de woorden die op de posters verschenen het beleid van de partij schonden, zei het, eraan toevoegend dat de kennisgeving was uitgegeven door Lahore president Zuhair Abbas Khokhar.

De zaak is doorverwezen naar een speciale commissie.

Mian Akram Usman had de printer de schuld gegeven voor de afwijkende posters en zei dat hij zich wilde richten op premier Narendra Modi, maar dat de printer “ten onrechte” de naam van Modi verving door het woord “Hindu”.

“Ik bied mijn excuses aan aan alle vreedzame hindoes die aan beide zijden van de grens wonen. Alle posters [werden] onmiddellijk verwijderd toen ze [naar] mijn bericht kwamen. Ik ben niet degene die vastzit aan fouten, ‘tweette Mian Akram Usman.

Minister van mensenrechten, Shireen Mazari, zei donderdag in een tweet dat Mian Akram Usman was “berispt en posters onmiddellijk werden verwijderd”.Mazari noemde het “een beschamende en onwetende benadering door het individu”. In maart vorig jaar werd een ander lid van de regerende partij Fayyazul Hassan Chohan verwijderd als de minister van Informatie en Cultuur van Punjab te midden van intense kritiek op zijn afwijzende opmerkingen tegen de Hindoe-gemeenschap.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.