De “zeven hemelen” van de Quran in de astrofysica

De “zeven hemelen” van de Quran in de astrofysica

De “zeven hemelen” van de Quran in de astrofysica

Dr. Javed Jamil verkent de “zeven hemelen” van de Quran in de astrofysica

Gerenommeerd denker, schrijver en voorzitter van Islamic Studies & Research, Yenepoya University, Mangaluru, Dr. Javed Jamil in zijn paper, “Exploring the Seven” Heavens “(Sab’a Samaawaat) of Qur’an in Astrophysics” gepubliceerd in Researchgate en heeft in detail de mogelijke betekenis en locatie van de Qur’an-hemelen besproken. Hij heeft betoogd dat “de Koranbeschrijving van de zeven hemelen en hun componenten heel dicht bij de beschrijving komt van de astrofysische entiteiten zoals planeet, ster, melkweg, cluster, supercluster, enz. Korantische termen zoals najm, kawaakib, buruj , masabih, shihaab-a [-thaqib, tariq, enz. hebben ook overeenkomstige entiteiten in de astronomische wetenschappen.

Dr. Jamil betoogt dat het universum functioneert als een staat met fysieke wetten, verschijnselen en krachten die handelen onder de heerschappij van de Opperste Soeverein van het Universum, Almachtige God.

“Het is duidelijk uit de Koran dat het universum niet alleen een ruimte is met individuele entiteiten in de vorm van sterren, planeten, satellieten en talloze andere structuren, maar een goed ontwikkeld en zeer georganiseerd systeem beheerst, ondersteund en gereguleerd door God. Koran spreekt over het universum niet als iets dat geen eigen entiteit heeft, alleen materie en ruimte bevat, geen dynamisch bestaan in zijn geheel heeft, maar als een die zich gedraagt als een volledig ontwikkelde administratieve opzet zoals die van een land . Het beschrijft het universum als “Mulk” of staat en God als zijn “maalik” of “hoofd” … In termen van de fysieke organisatie kan het universum heel goed zijn zoals onze wereld. De wereld heeft continenten, de continenten hebben landen, landen hebben staten / provincies, staten hebben districten, districten hebben blokken / steden, blokken / steden hebben dorpen / koloniën en koloniën hebben huizen. Het universum is volgens de Koran als een staat en heeft vanuit een positie op aarde zeven functionele eenheden, de kosmische lagen, genaamd samawaat boven de aarde. ”

De hoofdpunten zijn:

1. Het zwaartekrachtsveld van de aarde inclusief atmosfeer vormt de eerste kosmische laag. Koran beschrijft alle belangrijke componenten van deze laag en hun functies. Deze omvatten het vermogen om de aarde te beschermen tegen schadelijke stralen, de componenten van de atmosfeer zoals wolken, regen en hoe vogels in de lucht vliegen.

2. Koran omschrijft de Tweede Kosmische Laag als “Sama-al-dunya”, de Kosmische Laag, die de Planeet Aarde bevat die het Zonnestelsel aanduidt. Koran beschrijft alle belangrijke bestanddelen van het zonnestelsel, namelijk zon, planeten, satellieten, asteroïden en meteoren.

3. “Al-samaai daatil hubuk” (kosmische laag van paden) die in de Koran wordt gebruikt lijkt overeen te komen met de Derde Kosmische Laag, onze Melkweg, die interessant is bekend als de Melkweg of de Melkweg, die talrijke sterrenstelsels zoals ons Zonnestelsel bevat. De melkweg waar onze zon in ligt, wordt de Melkweg of de Melkweg genoemd.

4. “Sama’an burujan” kan op de Cluster wijzen die talrijke sterrenstelsels heeft waaronder de Melkweg. De naam van ons cluster is Local Group.

5. “As-samaai daatir-raj’i” lijkt te wijzen naar onze Supercluster, die Great Attractor bevat. Een Supercluster is een van de grootste bekende structuren van de kosmos met een grote groep kleinere sterrenstelsels of sterrenstelsels. De Melkweg maakt deel uit van het lokale groepsstelsel (dat meer dan 54 sterrenstelsels bevat), dat op zijn beurt deel uitmaakt van het Virgo-cluster, dat deel uitmaakt van het Laniakea Supercluster. Van dit Supercluster is bekend dat het meer dan 500 miljoen lichtjaar beslaat, terwijl de Lokale Groep meer dan 10 miljoen lichtjaar beslaat.

6. Het Arabische woord “tariq” het dichtst bij Quasars, het meest stralende object in het universum dat zich op een grote afstand bevindt, wat een onderdeel kan zijn van de zesde Kosmische Laag. Er is nog geen naam gegeven aan de verzameling superclusters. Quasars behoren tot de helderste en meest verre bekende hemellichamen en zijn cruciaal voor het begrijpen van het vroege universum. Quasars zenden energieën uit van miljoenen, miljarden of zelfs biljoenen elektronvolt. Deze energie overschrijdt het totaal van het licht van alle sterren in een melkwegstelsel. De helderste objecten in het universum, ze schijnen overal van 10 tot 100.000 keer helderder dan de Melkweg.

7. De Zevende Kosmische Laag is het universum als geheel met de buitenste of de bovenste regionen die bepaalde wonderlijke plaatsen bevatten. Dit bovenste deel van het universum is misschien voorlopig onzichtbaar. Het bevat mogelijk enkele van de kantoren en de Lauhe Mahfuz (beveiligde schijf), die mogelijk het centrum is van alle programma’s van het universum.

8. Dus, de atmosfeer en het zwaartekrachtveld van de Aarde is de eerste Kosmische Laag, die deel uitmaakt van het Zonnestelsel (de Tweede Kosmische Laag), dat deel uitmaakt van ons melkwegstelsel, de Melkweg (Derde Kosmische Laag), dat is onderdeel van ons galactisch cluster, de Lokale Groep (Vierde Kosmische Laag), die deel uitmaakt van ons Supercluster, het Laniakea Supercluster (Vijfde Kosmische Laag), dat deel uitmaakt van Zesde Kosmische Bol met Quasar, dat uiteindelijk deel uitmaakt van het Universum als geheel met de bovenste laag omvat het heelal, misschien nog niet zichtbare zevende kosmische laag. Als alternatief kan Maagd de Vijfde zijn en Laniakea Supercluster kan de Zesde Kosmische Laag zijn, gevolgd door het verste Deel dat Quasars en de Beveiligde Schijf bevat.

Dr Jamil hoopt dat “in de komende decennia hopelijk de hele structuur van het universum beter bekend zal worden en we in een betere positie zullen zijn om de Qur’an-wonderen te begrijpen

Bron: http://muslimmirror.com/eng/dr-javed-jamil-explores-the-seven-heavens-of-quran-in-astrophysics/

1 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.