Verwacht wordt dat moslims tegen 2034 30% van de Russische bevolking vormen.

Verwacht wordt dat moslims tegen 2034 30% van de Russische bevolking vormen.

Verwacht wordt dat moslims tegen 2034 30% van de Russische bevolking vormen.

Moslims zullen tegen 2034 30 procent van de Russische bevolking uitmaken. Tijdens een conferentie in Moskou zei Sheikh Ravil Gainutdin dat het aantal moslims in Rusland met elke dag steeds meer toeneemt. “Volgens de voorspellingen van deskundigen zal 30 procent van de Russische bevolking na 15 jaar bestaan ​​uit moslims,” ​​zei Gainutdin.

Hij herinnerde eraan dat tijdens het religieuze festival Eid al-Adha van vorig jaar meer dan 320.000 moslims naar moskeeën in Moskou kwamen om hun gebeden uit te voeren en zei dat dit een “record” was. Erop wijzend dat het aantal mensen tijdens de gebeden is gestegen ten opzichte van voorgaande jaren; zei Gainutdin dat het een indicator was van de toename van het aantal moslims in het land.

Hij zei ook dat er behoefte was aan tientallen nieuwe moskeeën in de grote steden van Rusland. Vorig jaar in een interview met Anadolu Agency zei Gainutdin dat de moslimgemeenschap in Rusland 25 miljoen mensen telt en steeds meer groeit.De reden voor de toename is voornamelijk te wijten aan twee factoren: het hoge geboortecijfer onder moslimgezinnen en door de komst van mensen uit Midden-Azië, voegde hij eraan toe. Volgens Gainutdine wonen de meeste moslims in Moskou en andere grote stedelijke gebieden zoals St. Petersburg en Yekaterinburg.


Foto: Kul Sharif Moskee, Rusland

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.