Christian pastor attacked, forced to chant ‘Jai Shri Ram’ in Delhi

Christian pastor attacked, forced to chant ‘Jai Shri Ram’ in Delhi (Christelijke pastoor aangevallen, gedwongen ‘Jai Shri Ram’ te scanderen in Delhi)

Christian pastor attacked, forced to chant ‘Jai Shri Ram’ in Delhi (Christelijke pastoor aangevallen, gedwongen ‘Jai Shri Ram’ te scanderen in Delhi)

Nederlands/Dutch

Een pastoor heeft beweerd dat hij op 25 februari in Zuid-Delhi door een menigte ernstig in elkaar is geslagen en gedwongen werd “Jai Shri Ram” te scanderen op verdenking van “het bekeren van mensen tot het christendom”.

Het slachtoffer, Kelom Kalyan Tet, diende twee dagen later een klacht in bij het politiebureau Maidan Garhi. De klacht werd aanvankelijk niet omgezet in een FIR. Op 3 maart werd de klacht uiteindelijk toch omgezet in een proces-verbaal nadat de kwestie in de media onder de aandacht was gebracht.

Volgens zijn klacht was hij naar het gebied van de Bhati Mijnen gegaan om een vriend te ontmoeten toen hij door een plaatselijke bewoner werd aangeklampt. Hij werd meegenomen naar het kruispunt Fatehpur Beri Chowk. Zijn beide handen werden vastgebonden aan de scheiding van de weg en geslagen.

“Ze sloegen constant op mijn hoofd, en vielen ook mijn borst en buik aan,” zei hij terwijl hij met The Scroll sprak. “Ze sloegen me zo hard op mijn hoofd dat ik bloedde uit mijn neus en mond,” voegde hij eraan toe.

Tet said he was later able to break the rope and escape. The assailants followed him after he ran away from the spot. “I hid here and there and saved myself.” he said.

He added he was scared after the attack.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.